Hernie hiatala giganta – Tratament hernie

Tratament Hernie

HERNIE HIATALA GIGANTA

Saptamana trecuta am operat un caz rar de hernie hiatala giganta. Cum probabil stiti foarte bine cavitatea toracica este separata de cavitatea abdominala de catre muschiul diafragma. Acesta prezinta orificii (hiatusuri) prin care trec dinspre torace spre abdomen aorta si respectiv esofagul. Orificiul prin care esofagul traverseaza diafragma se numeste hiatus esofagian. Uneori acest hiatus este largit permitand hernierea stomacului din abdomen in torace sau mai pe scurt hernie hiatala.
Este vorba despre o hernie hiatala de tip III, asociere de alunecare si rostogolire, printr-un hiatus esofagian largit, in care mai mult de jumatate de stomac a herniat in torace.
Suferinta pacientei s-a manifestat prin arsuri inapoia sternului accentuate dupa fiecare masa, palpitatii, uneori senzatie de sufocare, imposibilitatea de a se intinde in pat sau in fotoliu dupa masa.

Hernie hiatala - Hiatus esofagian extrem de largHernie hiatala - Disectia si abdominalizarea esofaguluicalibrarea hiatusuui esofagian
hiatus esofagian mult largit              calibrarea hiatusului esofagian 

Pentru calibrarea hiatusului am suturat pilierii diafragmei prin ranforsare cu proteza de GoreTex.

Desi pentru hernia hiatala giganta operatia este complexa si laborioasa, spitalizarea a fost de doar 2 zile. Astazi pacienta este recuperata complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.