Chirurgia robotica a herniilor

Chirurgia robotica devine prima optiune in tratamentul herniilor si intra in forta in armamentariul tehnic al chirurgiei peretelui abdominal.

In aparenta un moft, robotul chirurgical este mai mult decat ne putem inchipui. Toate instrumentele de lucru se afla – prin bratele robotului – in mana chirurgului. Este ca si cum as avea 3 sau 4 brate, toate sub comanda aceluiasi creier. Sincronizare si precizie. La acestea se adauga imaginea tridimensionala din consola, precum si posibilitatea de a manevra telescopul fara nici un tremor, fara nici o ezitare, spre tinta dorita.

Diferentele dintre tehnologiile la indemana astazi in chirurgie, pot fi comparate cu diferentele dintre o masina din anii ’70-’80 si o super-masina din 2022. Ai putea zice: „toate au 4 roti si 1 volan”. E adevarat pana la un punct…

Acreditarea in noua sub-specialitate a chirurgiei generale – Chirurgia Peretelui Abdominal si apoi acreditarea in tehnicile si tehnologiile de lucru cele mai moderne (chirurgia laparoscopica avansata si chirurgia robotica) sunt cerinte necesare pentru atingerea standardelor de varf in tratamentul chirurgical al herniilor abdominale.

Chirurgia robotica devine prima optiune in tratamentul herniilor.