Reconstructia peretelui abdominal – singura cale de restabilire a functionalitatii acestuia

Reconstructia peretelui abdominal este singura cale de restabilire a functionalitatii acestuia. Este o operatie…

Publicată de Dr. Victor Radu pe Duminică, 29 ianuarie 2017


Ce inseamna Reconstructia peretelui abdominal?

Orice hernie, in special cele incizionale (eventratiile sau herniile prin cicatrici postoperatorii) produc prin alterarea integritatii structurale a peretelui abdominal si un impact negativ asupra functionalitatii acestuia.

Apropierea marginilor defectului  prin sutura induce o tensiune superioara tensiunii normale din stratul muscular avand consecinta recidiva herniei. Asa au aparut plasele de hernie, care au rolul de a intari refacerea prin sutura a peretelui abdominal.

In situatia unor defecte complexe, sau de mari dimensiuni, marginile orificiului herniar nu mai pot fi apropiate si atunci fie se monteaza o plasa asemenea unui petec, fie se recurge la reconstructia de perete abdominal.

In prima situatie peretele este aparent refacut, dar inlocuirea tesuturilor vii cu un plastic inert nu-i poate reda functia!

Operatia de reconstructie a peretelui abdominal permite, prin mijloace tehnice (si nu tehnologice!), o vindecare completa.

In plus, realizarea acestei operatii pe cale endoscopica asigura o recuperare rapida si o reluare precoce a activitatilor obisnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.